Kindertandheelkunde

Bij Kliniek voor Tandheelkunde Amersfoort besteden wij extra zorg en aandacht aan kinderen. Wij richten ons op het bevorderen van een goede mondgezondheid bij kinderen en het behandelen van tandheelkundige problemen die specifiek zijn voor de kindertijd. Door de juiste benadering bij het behandelen van kinderen kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Het is tenslotte van het grootste belang dat een bezoek aan de tandarts voor een kind leuk is en leuk blijft.

Meer informatie over
Johnny Joker

In onze praktijk hebben we een kindvriendelijke omgeving gecreëerd zodat de kinderen op hun gemak worden gesteld.

Wij leggen sterk de nadruk op preventie. Wij moedigen minimaal twee keer per jaar controles en een professionele gebitsreiniging met poetsinstructie aan. Zo kunnen tandheelkundige problemen worden voorkomen of in een vroeg stadium worden gedetecteerd. Daarnaast kunnen onze mondzorgprofessionals advies en instructies geven over een goede mondhygiëne, voeding en fluoridegebruik. Via (angst)coaching kunnen we de uw kind geruststellen, het vertrouwen winnen en een behandeling in begrijpelijke taal uitleggen. Wij hopen hiermee een positieve tandheelkundige ervaring te bevorderen die hen helpt om een goede mondhygiëne te behouden gedurende hun leven.

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

Neem uw kind het liefst mee naar de halfjaarlijkse controle als het eerste tandje doorkomt. Dit bezoek aan de praktijk zit in de basisverzekering en is voor iedereen verzekerd tot 18 jaar zonder eigen bijdrage en eigen risico bijbetaling. Dus al gaat u zelf, als ouder, niet naar de tandarts of heeft u geen tandartsverzekering, uw kind komt gewoon in aanmerking voor deze methode ook zonder extra tandartsverzekering. Hieronder volgen enkele behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoedt voor kinderen tot 18 jaar:

Gewoon Gaaf

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden. Dit kan door een speciale methode die een tiental jaar geleden in Denemarken is gestart. In Nederland heeft deze methode de naam ‘Gewoon Gaaf’ gekregen. Met deze methode wordt per individueel kind bekeken wat de kans is op gaatjes en tandvleesproblemen. Per kind stelt de tandarts, preventie-assistent of mondhygiënist een plan op om gebitsproblemen te voorkomen. Dit plan wordt natuurlijk ook met het kind en ouder goed doorgenomen.

En wie dit plan goed volgt, zal minder gaatjes hebben en een ‘Gewoon Gaaf’ gebit behouden. Super gaaf, toch!

Wilt u starten met het Gewoon Gaaf programma voor uw kind? Bel dan naar onze praktijk 033 – 7410 100 of maak direct een afspraak online.

Wilt u meer weten over het Gewoon Gaaf programma? Op de site van het Ivoren Kruis vindt u alles wat u moet weten over dit programma voor kinderen.