Mijn naam is Erik Nout en werk sinds 2012 als Mond- Kaak- Aaangezichts-chirurg, afgekort als MKA-chirurg. Een gelaat zegt veel over iemand. Het aangezicht als werkterrein heeft mij dan ook van jongs af aan al gefascineerd. Een specialisatie tot MKA-chirurg was voor mij de mogelijkheid om dit te kunnen realiseren. Ik werk dan ook graag in het gezicht en in de mond. Tevens ben ik sinds 2014 geregistreerd implantoloog. 

Als MKA-chirurg ben ik gekwalificeerd om chirurgische verrichtingen in mond en aangezicht te verrichten. Denk hierbij aan kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van tanden en kiezen en het plaatsen van implantaten, maar juist ook de grotere ingrepen waarbij we bijvoorbeeld kaakstandcorrecties uitvoeren of trauma behandelingen doen. Ik werk dan ook naast mijn werkzaamheden bij TC-U met name in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis te Tilburg.

Naast het behandelen van patiënten ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op gebied van patiënt specifieke implantaten en werk ik nog als gastprofessor aan de Universiteit Gent waar ik het onderwijs voor tandheelkunde studenten verzorg. Verder verzorg ik veel onderwijs op gebied van kleine chirurgie en implantologie aan tandartsen en mondhygiënisten in binnen- en buitenland. 

Graag help ik waar ik kan op chirurgisch gebied in een open communicatie en betrek ik patiënten intensief bij het opstellen van een breed gedragen behandelplan. 

Mijn naam is Luc Smets en ik studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Universiteit van Leuven. De opleiding tot MKA-chirurg vond plaats aan de Universiteitsziekenhuizen van Leuven en het UMC St. Radboud te Nijmegen.
Naast mijn werkzaamheden in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg werk ik ook bij TC-U. Bij TC-U zie ik voornamelijk patiënten voor complexe extracties en apexresecties.
In het ziekenhuis voer ik complexere behandelingen uit met aandachtsgebieden orale pathologie – dento-alveolaire chirurgie, pre-prothetische chirurgie en implantologie en behandel patiënten met Slaapapneu (OSAS).

Behandelingen

  • Consult / advies
  • Extractie
  • Apexresectie