Bij onze tandartspraktijk streven we ernaar om hoogwaardige tandheelkundige zorg te bieden in een comfortabele en patiëntgerichte omgeving. Hieronder vindt u informatie over onze behandelwijze, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten wanneer u onze praktijk bezoekt:

Persoonlijke aandacht en zorg

We hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en zorg voor elke patiënt. Bij uw eerste bezoek nemen we de tijd om naar uw tandheelkundige geschiedenis te luisteren, eventuele zorgen te bespreken en uw doelen en verwachtingen te begrijpen. We geloven in open communicatie en zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt om vragen te stellen en uw zorgen te uiten.

Uitgebreid onderzoek en diagnose

Om een nauwkeurige diagnose te stellen, voeren we een grondig onderzoek uit van uw mondgezondheid. Dit omvat het beoordelen van uw gebit, tandvlees, kaakgewrichten en andere relevante structuren. Indien nodig kunnen we röntgenfoto’s, digitale scans of andere diagnostische hulpmiddelen gebruiken om een volledig beeld van uw mondgezondheid te krijgen.

Behandelplan op maat

Op basis van de bevindingen van het onderzoek stellen we een behandelplan op maat voor u op. Dit plan is specifiek afgestemd op uw tandheelkundige behoeften en wensen. We leggen duidelijk uit welke behandelingen worden aanbevolen, de verwachte resultaten en de kosten die hiermee gepaard gaan. We streven naar transparantie en u kunt erop vertrouwen dat u volledig op de hoogte bent van uw behandelopties.

Preventieve zorg

Preventieve zorg staat centraal in onze benadering. We moedigen regelmatige controles en professionele gebitsreinigingen aan om tandheelkundige problemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen. We geven ook uitgebreide instructies voor thuiszorg, zodat u uw mondgezondheid kunt optimaliseren en problemen kunt voorkomen.

Geavanceerde behandelingen en technologieën

We streven ernaar om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de tandheelkunde en bieden geavanceerde behandelingen en technologieën. Onze mondzorgprofessionals, zoals de tandarts, mondhygiënist en preventieassistent, volgen regelmatig bijscholingscursussen en trainingen om up-to-date te blijven en de best mogelijke zorg te bieden. Of het nu gaat om implantaten, cosmetische tandheelkunde, orthodontie, parodontitis of andere behandelingen, we streven naar uitstekende resultaten en gebruiken hoogwaardige materialen en apparatuur.

Comfortabele en ontspannen ervaring

We begrijpen dat een bezoek aan een mondzorgprofessional soms angst of zenuwen kan veroorzaken. Daarom doen we er alles aan om uw ervaring bij ons zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. Ons vriendelijke team zorgt voor een warme en gastvrije sfeer en we bieden opties voor pijnverlichting en sedatie indien nodig.

Samenwerking tussen mondzorgprofessionals

Sommige tandheelkundige handelingen brengen risico’s met zich mee. Een risicovolle handeling houdt in dat gezondheidsschade kan ontstaan bij onzorgvuldig of onbekwaam medisch ingrijpen. Deze risicovolle handelingen mogen alleen door deskundige en bekwame mondzorgprofessionals, zoals de tandarts, mondhygiënist en preventieassistent, uitgevoerd worden. Dit zijn zogeheten voorbehouden handelingen.

Wie voorbehouden handelingen uitvoert, moet dat deskundig en zorgvuldig doen. Ook moet diegene bekwaam zijn. Dat wil zeggen dat diegene voldoende kennis en vaardigheden heeft om de handelingen uit te voeren. Dit staat allemaal vastgelegd in de Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG).

In de mondzorg wordt gewerkt met taakdelegatie. De tandarts, die BIG-geregistreerd is, geeft per patiënt een opdracht aan andere mondzorgprofessionals en evalueert de uitvoering daarvan. De opdracht wordt schriftelijk vastgelegd in een protocol en/of in het patiëntendossier. Daarnaast moet de tandarts de mondzorgprofessional bekwaam vinden om voorbehouden handelingen naar behoren uit te kunnen voeren. Binnen de praktijk tekent elke mondzorgprofessional (m.u.v. BIG-geregistreerde mondzorgprofessionals) een bekwaamheidsverklaring, deze wordt elk jaar herzien. 

Door bij- en nascholing, vaardigheidstrainingen en visitaties vergaren mondzorgprofessionals voldoende kennis en kunde om voorbehouden handelingen uit te kunnen voeren. Binnen de praktijk wordt gewerkt volgens de laatste standaarden uit richtlijnen en protocollen. Zo’n richtlijn helpt de mondzorgprofessional met het uitvoeren van de voorbehouden handelingen en draagt zo bij aan de kwaliteit van onze zorg.

We zijn toegewijd aan het leveren van zorg van de hoogste kwaliteit en het bereiken van uitstekende resultaten voor al onze patiënten. We heten u van harte welkom in onze tandartspraktijk en staan klaar om voor uw mondgezondheid te zorgen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken.